Linda van den Hurk


Linda werkt als Verzorgende IG bij De Lijsterbes, een afdeling met somatische cliënten. Naast haar werk is ze actief als ambassadeur bij vakvereniging V&VN.
“Ik werk nu 23 jaar bij Zorggroep Elde Maasduinen als Verzorgende IG. Ik zit alweer jaren op een somatische afdeling. Hier vind je vooral mensen die 24-uurs zorg nodig hebben. Jonge mensen van 50 en mensen van boven de 100. De meeste cliënten hebben veel ADL-zorg nodig. Dat betekent dat je heel wat lichamelijke arbeid moet verrichten. Ik zeg weleens dat we hier eigenlijk de ‘bouwvakkers van de zorg’ zijn. “

“Het mooiste van deze afdeling is het contact met cliënten. Gesprekken kunnen over van alles gaan. Ook over de actualiteit. Nu bijvoorbeeld over het kampioenschap van Ajax en het Eurovisie Songfestival. Je kunt hier echt de diepte in. Vanmorgen stond ik nog met een stagiaire bij een cliënt die enthousiast vertelde over zijn eigen voetbalverleden.”

“Ook na 23 jaar in dit vak kun je nog nieuwe dingen leren. De zorg is continu in beweging. Op dit moment zie je bijvoorbeeld de opkomst van domotica. Zorggroep Elde Maasduinen is daarin heel vooruitstrevend. En niet alleen op technisch vlak is Elde Maasduinen innovatief maar bijvoorbeeld ook in het denken over hoe je de werkdruk voor het personeel kunt verlichten. Ik denk dat we op veel vlakken voorlopen op andere organisaties.” 

“Eind vorig jaar ben ik begonnen als ambassadeur voor de Verzorgenden binnen vakvereniging V&VN. Daarvoor heb ik een tiendaagse scholing gevolgd, met onder meer mediatraining, dat was enorm leuk. Als ambassadeur zie ik het als mijn uitdaging om verzorgenden trotser te laten zijn op hun werk. Het is zo’n prachtig vak! Je bent niet ‘slechts een verzorgende’, je bent een onmisbaar onderdeel van een zorgteam.“

“Ik denk dat je bij Zorggroep Elde Maasduinen alle randvoorwaarden vindt voor een topbaan. Je komt terecht in een leuke en hechte club collega’s, waarbij er veel aan teambuilding wordt gedaan. Je kunt veel opleidingen en cursussen volgen en je hebt dus voldoende kansen om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast is het erf fijn dat je uren niet worden opgelegd, maar dat je, samen met je team, zelf de planning doet.”