Cliëntondersteuner - Afdeling de Oleander

Zorgexpertisehuis Liduina is voor afdeling de Oleander Langdurige Behandeling op zoek naar een cliëntondersteuner voor 16 tot 20 uur per week.

De essentie van het Expertisecentrum D-ZEP is het begrijpen in plaats van beheersen van het gedrag van de cliënt. Medewerkers uit verschillende disciplines werken samen met als doel de kwaliteit van leven van de cliënt te bevorderen. Het Expertisecentrum D-ZEP is onderverdeeld in drie afdelingen:

Afdeling De Oleander Kortdurende Behandeling is een intensieve behandel- en begeleidingsafdeling voor cliënten met dementie en zeer ernstig probleemgedrag. Cliënten verblijven hier tijdelijk. Doelstelling van de afdeling is ervoor zorgen dat het gedrag voor de cliënt en de omgeving hanteerbaar wordt, waarna doorstroom naar een passende zorgsetting plaatsvindt. De essentie van de behandeling en begeleiding is het begrijpen van gedrag.

Afdeling Oleander Langdurige Behandeling is een afdeling voor langdurig verblijf en biedt een fijne leefomgeving voor tien cliënten die een hoge mate van individuele/intensieve zorg nodig hebben. Daarnaast is deze afdeling volledig ingericht om de prikkelgevoeligheid van cliënten te kunnen reguleren, wat een positief effect heeft op hun welbevinden en gemoedstoestand. 

Afdeling De Linde PG+ biedt groepswonen voor mensen met dementie en ernstige gedragsproblematiek, zij biedt een sfeervolle omgeving waarin bewoners aangenaam kunnen verblijven en gedrag verder kan stabiliseren.

Het expertisecentrum D-ZEP heeft in Nederland een koplopers functie als het gaat om de behandeling, zorgverlening en ondersteuning van deze specifieke doelgroepen.

Voor meer informatie over het expertisecentrum D-ZEP (Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag) verwijzen we je graag naar: www.dzep-oleander.nl 

In onze visie is iedere cliënt, medewerker en vrijwilliger uniek. We geloven in een persoonlijke benadering, met ruimte voor eigen keuzes. Onze medewerkers nemen de tijd om cliënten te ontmoeten en te leren kennen. Onze missie is helder; we bieden intensieve zorg en ondersteuning aan ouderen die thuis wonen, of tijdelijk zorg en ondersteuning nodig hebben. Ouderen kunnen op ons rekenen voor een fijne en beschutte plek om te leven. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers en vrijwilligers plezier, voldoening en zingeving uit hun werk halen. Ten grondslag hieraan liggen onze kernwaarden; liefdevol, zelfbewust, deskundig, veerkrachtig en vooruitstrevend. Iedere professional geeft hieraan zijn eigen kleur en door samenwerking kunnen we meer, wij zijn ZGEM.

De functie in hoofdlijnen

Als cliëntondersteuner staat het ondersteunen en begeleiden van cliënten centraal. Dit doe je door het creëren van een rustige en aangename omgeving. Je levert een bijdrage aan het leefplezier van cliënten en een fijne sfeer in de huiskamer. Dit doe je door onder andere aangename eetmomenten te verzorgen, nabijheid bieden etc., ook lichte huishoudelijke taken behoort tot de functie. 
Het signaleren, en mondeling doorgeven van bijzonderheden in de cliëntsituatie die het leefplezier van cliënten in de weg staan hoort hier ook bij. Ten slotte kan het voorkomen dat je incidenteel begeleiding biedt bij uiterlijke verzorging en toiletbezoek.

Het team bestaat uit ongeveer 10 medewerkers, waarin ieder werkzaam is vanuit een eigen aandachtsgebied en/of niveau. De sfeer is betrokken en collegiaal. Samen ben je verantwoordelijk voor het leveren van optimale ondersteuning aan onze cliënten. Hierin staat onze cliënt met de familie en mantelzorgers centraal. Het leren kennen van onze cliënten en hierbij uitgaan van de wensen en verlangens van hen, is essentieel in ons vak. Zo kan jij de begeleiding bieden, die past bij de wensen van onze cliënten. 
Voor deze specifieke doelgroep is het van belang dat je goed bent in non-verbale communicatie en het leuk vindt om kleine veranderingen in gedrag te signalen en hier op adequate wijze mee om te gaan. Uiteraard krijg je hiervoor uitgebreide uitleg van het team.

Wij vragen

•    Een MBO diploma 2 en/of ervaring met/kennis van de doelgroep en welzijnsondersteuning;
•    Je bent bereid om een interne scholing te volgen op maat gemaakt voor cliëntondersteuners, daarnaast ben je bereid om de scholing de-escalerend werken te volgen en bijscholingen, gericht op de specifieke doelgroep;
•    Je hebt een respectvolle houding ten opzichte van ouderen;
•    Minimaal 2 jaar ervaring in psychogeriatrische verpleeghuiszorg of psychiatrie en passie voor het werken met deze doelgroep;
•    Ervaring in het werken vanuit zorgplannen en zelfstandig werken. Je staat open voor verandering en nieuwe ideeën;
•    Een stevige persoonlijkheid die om kan gaan met uiteenlopend gedrag, zoals weerstand en agressie;
•    Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken;
•    Nieuwsgierigheid en een tolerante houding naar onbegrepen gedrag en in staat om empathisch, begrenzend en corrigerend op te treden;
•    Je omarmt in jouw dagelijkse werkzaamheden onze kernwaarden en weet hieraan een goede invulling te geven.
•    Je werkt dagdiensten en avonddiensten, weekenden en feestdagen.

Wij bieden

Een tijdelijk contract voor de periode van 7 maanden, waarna bij goed functioneren een contract voor onbepaalde tijd mogelijk is. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT. De functie van cliëntondersteuner is ingedeeld in FWG 20 (minimaal € 1.714,68 en maximaal € 2.265,63 bruto per maand op fulltime basis). De CAO kent een eindejaarsuitkering van 8,33%. Zorggroep Elde Maasduinen heeft een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en diverse collectiviteitsafspraken. Je werkt in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is en ook jij je bijdrage kunt leveren aan de prettige werksfeer die kenmerkend is voor Zorggroep Elde Maasduinen. We ondersteunen je op verschillende gebieden om fit en gezond te blijven, zodat je zo lang mogelijk met plezier je werk kunt blijven doen.

MEER INFORMATIE OVER DE VACATURE INHOUD

Reageren kan tot en met

Samen houden wij onze sector zorg & welzijn veilig en integer! Daarom zijn volgende zaken onderdeel van onze procedure:
- Een toetsing via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn;
- Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Acties