Cliëntondersteuner - Afdeling de Meierij

Zorgexpertisehuis Liduina
Het Zorgexpertisehuis biedt een fijne woonomgeving voor 180 bewoners met somatische aandoeningen of dementie. We hebben veel expertisefuncties in huis: hospice, revalidatieafdeling, speciale afdeling voor mensen met complex gedrag of ernstig overgewicht. 

De functie in hoofdlijnen

Als cliëntondersteuner staat het ondersteunen en begeleiden van cliënten centraal. Dit doe je door het creëren van een gezellige en opgeruimde omgeving. Je ondersteunt cliënten bij activiteiten waardoor zij zich prettig en aangenaam voelen, lekker koken, een potje bingo of bloemschikken zijn hier voorbeelden van. Ook zorg je ervoor dat familie en vrienden van cliënten zich welkom voelen. Daarnaast lever je een bijdrage aan het leefplezier van cliënten en een fijne sfeer in de huiskamer. Dit doe je door bijvoorbeeld sfeervolle eetmomenten te verzorgen. Het signaleren, rapporteren en mondeling doorgeven van bijzonderheden in de cliëntsituatie die het leefplezier van cliënten in de weg staan hoort hier ook bij. Ten slotte kan het voorkomen dat je incidenteel begeleiding biedt bij uiterlijke verzorging en toiletbezoek.

Het team bestaat uit 15-20 zorgmedewerkers, waarin ieder werkzaam is vanuit een eigen aandachtsgebied en/of niveau. De sfeer is betrokken en collegiaal. Samen ben je verantwoordelijk voor het leveren van optimale ondersteuning aan onze cliënten. Hierin staat onze cliënt met de familie en mantelzorgers centraal. Het leren kennen van onze cliënten en hierbij uitgaan van de wensen en verlangens van hen, is essentieel in ons vak! Zo kan jij de begeleiding bieden, die past bij de wensen van onze cliënten. 

Je werkt in wisselende diensten verspreid over 7 dagen in de week. 

Wij vragen

•    Een MBO niveau 2 diploma of ervaring met kennis van de doelgroep en welzijnsondersteuning;
•    Je bent bereid om een interne scholing te volgen op maat gemaakt voor cliëntondersteuners;
•    Je hebt een respectvolle houding ten opzichte van ouderen;
•    Je beschikt over goede sociale vaardigheden om cliënten te stimuleren en motiveren;
•    Je kan zowel in teamverband als zelfstandig werken;
•    In de dagelijkse werkzaamheden onze kernwaarden te omarmen en hieraan een goede invulling te geven.

Wij bieden

Een tijdelijk contract voor de duur van een jaar, waarna bij goed functioneren verlenging tot de mogelijkheden behoort. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT. De functie van cliëntondersteuner is ingedeeld in FWG 20 (minimaal € 1.714,68 en maximaal € 2.265,63 bruto per maand op fulltime basis). De CAO kent een eindejaarsuitkering van 8,33%. Zorggroep Elde Maasduinen heeft een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en diverse collectiviteitsafspraken. Je werkt in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is en ook jij je bijdrage kunt leveren aan de prettige werksfeer die kenmerkend is voor Zorggroep Elde Maasduinen. We ondersteunen je op verschillende gebieden om fit en gezond te blijven, zodat je zo lang mogelijk met plezier je werk kunt blijven doen.  

MEER INFORMATIE OVER DE VACATURE INHOUD

Reageren kan tot en met

Samen houden wij onze sector zorg & welzijn veilig en integer! Daarom zijn volgende zaken onderdeel van onze procedure:
- Een toetsing via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn;
- Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.    

Acties