Casemanager verzuim

Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) is actief op het gebied van ouderenzorg in de regio Midden/Noordoost-Brabant. Goede zorg en ondersteuning, een leven van ontmoeting, verbinding en momenten die bijdragen aan levensgeluk. Daar staan we voor bij Zorggroep Elde Maasduinen. Met 2000 medewerkers en 1400 vrijwilligers zetten wij ons dag en nacht in voor de zorg van ca. 3500 cliënten. We werken op onze eigen manier aan verbetering van de zorg. Met het lef om nieuwe wegen te verkennen en altijd open voor samenwerking met familie, buurtgenoten, (zorg-) ondernemers en andere betrokkenen in de dorpen en wijken. We zijn actief bezig om het werkgeluk van medewerkers te behouden en te vergroten. Dat alles bij elkaar maakt ons een vernieuwende, zorgzame organisatie en de leukste werkgever van Brabant. 

De functie in hoofdlijnen

Als casemanager verzuim ben jij dé specialist op het gebied van verzuim en begeleiding van arbeidsongeschikte medewerkers. Jij bent verantwoordelijk voor de voortgang en kwaliteit van de verzuimbegeleiding, vanaf het moment van ziekmelding tot de herstelmelding.
Hierbij kun je denken aan: 
•    Zelfstandig behandelen van de verzuimdossiers en voeren van gesprekken op locaties of telefonisch met arbeidsongeschikte medewerkers. Hierbij adviseer je over passende oplossingen;
•    Verantwoordelijk voor de borging van alle werkgeversverplichtingen (conform de Wet Verbetering Poortwachter) en het ZGEM-beleid; 
•    Herkennen van signalen van (dreigende) uitval van medewerkers;
•    Voeren van gesprekken met medewerkers in het kader van preventief- en frequent verzuim; 
•    Zorgdragen dat medewerkers op een duurzame manier werken en ook in een verzuimsituatie hun potentieel zo goed mogelijk benutten. 

Wij vragen

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en actuele kennis van de Wet Verbetering Poortwachter. Je hebt minimaal drie jaar ervaring op het gebied van casemanagement en begeleiding van arbeidsongeschikte medewerkers. Ervaring in de sector zorg en welzijn is een pré. Je bent enthousiast, zelfstandig, beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en een goed ontwikkeld empathisch vermogen. Daarnaast heb je integriteit hoog in het vaandel staan. Je bent beschikbaar voor 20 uur per week, verdeeld over 5 werkdagen per week. 

Wij bieden

Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van 6 maanden, met een optie tot verlenging. Je bent werkzaam in de regio midden, voor de locaties: Kaatsheuvel, Rijen, Loon op Zand en Waalwijk. 
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT. We zijn op zoek naar een casemanager verzuim die in dienst komt bij ZGEM. De functie is ingedeeld in FWG 50 (minimaal € 2.554,98 en maximaal € 3.707,64 bruto per maand op fulltime basis). De CAO kent een eindejaarsuitkering van 8,33%. ZGEM heeft een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en diverse collectiviteitsafspraken. Je werkt in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is en ook jij je bijdrage kunt leveren aan de prettige werksfeer die kenmerkend is voor ZGEM. We ondersteunen je op verschillende gebieden om fit en gezond te blijven, zodat je zo lang mogelijk met plezier je werk kunt blijven doen.

MEER INFORMATIE OVER DE VACATURE INHOUD

Reageren kan tot en met

Samen houden wij onze sector zorg & welzijn veilig en integer! Daarom zijn volgende zaken onderdeel van onze procedure:
- Een toetsing via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn;
- Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.    

Acties