Verzorgende IG voor de woongroepen

Vita is per direct op zoek naar een verzorgende IG voor de woongroepen, 24 tot 32 uur per week.

Vita beschikt over zes woongroepen met 42 behandelplaatsen en daarnaast is er Vita Thuis die somatische zorg verlenen aan ongeveer 68 cliënten. Dit in een intra- en extramurale setting, voornamelijk binnen de leefgemeenschap. Daarnaast is er een buitenroute waar Vita thuiszorg verleent. De cliënten wonen in eigen appartementen en optimaal levensgeluk en welzijn staat centraal binnen de leefgemeenschap. Daar is de zorg, behandeling en benadering richting de bewoners op gebaseerd; de medewerkers streven naar een hoge mate van kwaliteit van leven voor de cliënten!

Vanuit deze gedachte is in oktober 2019 een tweejarig programma gestart, waar aandacht voor het leefplezier, geluk én een twinkeling bij de cliënten wordt ondersteund door een visie, benadering en zorgbehandeling waarbij de gevoelenswereld van de cliënt leidend is. Dit programma wordt opgezet en begeleidt door het kennisinstituut De Leyden Academy (https://www.leydenacademy.nl/).  

Om deze filosofie in de gehele leefgemeenschap goed te implementeren en de zorg te bieden vanuit deze gedachte, worden de medewerkers getraind, begeleid en gecoacht gedurende het gehele programma. Dit vanuit alle disciplines, niveaus en taakhouderschappen. Vanuit zelfondernemende teams verleen je zorg aan cliënten. Hierdoor ervaar je veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en (regel) vrijheid. Er wordt multidisciplinair en nauw onderling samen gewerkt met mantelzorgers, familie en bewoners. Gezamenlijk met elkaar én voor elkaar is het leven bij Vita goed. 

Voor onze leefgemeenschap Vita zijn we op zoek naar verzorgende IG voor de woongroepen. 

Er zijn in totaal zes woongroepen, waar cliënten wonen met veel ruimte. In ieder woongroep wonen zeven dementerende cliënten. Het wonen is vertrouwd en gewoon zoals thuis.

De functie in hoofdlijnen

Als onderdeel van het team ben jij verantwoordelijk voor het leveren van optimale zorg voor de cliënten. Het leren kennen van de cliënten is de essentie van ons vak. Dit helpt jou om de zorg te bieden, die past bij de wensen van de cliënten. Deze wensen zijn opgenomen in het leefplezierplan; een plan opgesteld samen met de cliënt, familie en mantelzorgers. Hierin worden de zorgbehoeften, wensen en verlangens gedeeld, zodat jij de beste zorg kan leveren die de cliënt verdient. Het verplegen, verzorgen, begeleiden en bevorderen van de zelfredzaamheid van cliënten, zijn kerntaken in je werk. De indeling van jouw diensten, gebeurt in overleg met je team, waarbij je uiteraard jouw wensen kenbaar mag maken.

Wij vragen

-Een diploma verzorgende IG;
-Een eigentijdse professional die belang hecht aan zelfontwikkeling, samenwerking en ondernemerschap; 
-Ervaring in het werken met zorgplannen en werkt zelfstandig; 
-Affiniteit met dementie;
-Een respectvolle houding ten opzichte van de cliënten. Je beschikt over goede sociale vaardigheden om de cliënten te begeleiden;
-In jouw dagelijkse werkzaamheden onze visie te omarmen en hieraan een invulling te geven.

Wij bieden

Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT; 
Een contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van twee maanden;
Een salaris overeenkomstig CAO VVT, FWG 35 (minimaal € 1.902,93 en maximaal 2.762,34 bruto per maand op fulltime basis);
Onderlinge afstemming over werkdagen; 
Een systeem van zelfroosteren waarbij je invloed hebt op je werktijden en daarnaast je de mogelijkheid biedt hierin jouw wensen aan te geven;
De kans en mogelijkheid om deel te nemen aan een uniek programma gericht op het levensgeluk en plezier van onze cliënten.
De CAO kent een eindejaarsuitkering van 8,33%. Zorggroep Elde Maasduinen heeft een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en diverse collectiviteitsafspraken. Je werkt in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is en ook jij je bijdrage kunt leveren aan de prettige werksfeer die kenmerkend is voor Zorggroep Elde Maasduinen.  De teams roosteren zelf waardoor je invloed hebt op het inplannen van je werktijden. We ondersteunen je op verschillende gebieden om fit en gezond te blijven, zodat je zo lang mogelijk met plezier je werk kunt blijven doen.  

MEER INFORMATIE OVER DE VACATURE INHOUD

Reageren kan tot en met

Samen houden wij onze sector zorg & welzijn veilig en integer! Daarom zijn volgende zaken onderdeel van onze procedure: 
- Een toetsing via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn;
- Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. 

Acties