Verzorgenden IG voor de nachtdienst - Afdeling Oleander

Zorgexpertisehuis Liduina is voor het Expertisecentrum D-ZEP (Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag) voor zowel de Kortdurende als Langdurige Behandeling per direct op zoek naar verzorgenden IG voor de nachtdienst, voor 24 tot 28 uur per week.

Afdeling De Oleander Kortdurende Behandeling is een intensieve behandel en begeleidingsafdeling voor cliënten met dementie en zeer ernstig probleemgedrag. Cliënten verblijven hier tijdelijk. Doelstelling van de afdeling is ervoor zorgen dat het gedrag voor de cliënt en de omgeving hanteerbaar wordt, waarna doorstroom naar een passende zorgsetting plaatsvindt. De essentie van de behandeling en begeleiding is het begrijpen van gedrag.

Vanaf 1 maart 2020 is afdeling Oleander Langdurige Behandeling geopend. Deze afdeling voor langdurig verblijf biedt een fijne leefomgeving voor tien cliënten die een hoge mate van individuele/intensieve zorg nodig hebben. Daarnaast is deze afdeling volledig ingericht om de prikkelgevoeligheid van cliënten te kunnen reguleren, wat een positief effect heeft op hun welbevinden en gemoedstoestand. 

Het expertisecentrum D-ZEP  heeft in Nederland een koplopers functie als het gaat om de behandeling en zorgverlening/ondersteuning van deze specifieke doelgroepen.

Voor meer informatie over het expertisecentrum D-ZEP (Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag) verwijzen we je graag naar: www.dzep-oleander.nl 

Ben jij die verzorgende IG die betrokken en deskundig is als het gaat om de complexe zorg aan cliënten? Lees dan gauw verder! 
Beide teams zijn enthousiast en deskundig waarbij het leren kennen van de cliënt en het begrijpen van de cliënt de essentie van ons vak is. Daarin werken we intensief samen met behandelaren zoals de specialist ouderengeneeskunde en GZ-psycholoog. Daarbij heeft iedereen die betrokken is bij het expertisecentrum een passie voor het werken met deze interessante doelgroep. In beide teams heerst een gezellige en fijne sfeer. Daarnaast kenmerken de teams zich door de hoge mate van collegialiteit en warme betrokkenheid bij de cliënten en elkaar.

De functie in hoofdlijnen

Je werkt gemiddeld 24 tot 28 uur per week, grotendeels in de nachtdienst en nog 2-3 diensten overdag of ’s avonds zodat je goed kan blijven afstemmen met je collega’s van beide teams. 
Je bent in de nacht verantwoordelijk voor de 10 cliënten van de Oleander Kortdurende Behandeling en de 7 cliënten van de Oleander Langdurige Behandeling en bent zelfstandig en durft op jezelf te vertrouwen in je werk. Bij calamiteiten kun je terugvallen op het nachtdienstteam van de locatie Liduina. Beide teams bestaan uit; verzorgenden IG, verpleegkundigen, cliëntbegeleiders en een activiteitenbegeleider. Er is een ruime dagelijkse bezetting waardoor er voldoende tijd en mogelijkheden zijn om de cliënt de benadering en behandeling te bieden die nodig is. Hierbij is het zijn van een teamspeler, de vaardigheid om “out of the box” te denken en het beschikken over een pioniersgeest door af te wijken van de bestaande kaders, een absolute must.
Tot jouw taken en verantwoordelijkheden behoren:
•Begeleiden en ondersteunen van onze cliënten bij hun dagelijkse bezigheden;
•Verlenen van zorg en ondersteuning als onderdeel van het behandelproces. Middels zorgplannen, multidisciplinair samengesteld, de cliënt zorg op maat bieden;
•Observeren van de cliënt, signaleren van non-verbale signalen;
•Handelen conform gemaakte omgangsafspraken;
•Signaleren en bespreken van knelpunten in de verzorging of verpleging;
•Er werken nog 2 andere vaste nachtdiensten en met elkaar maak je het rooster rond.

Wij vragen

•Diploma verzorgende IG;
•Minimaal 2 jaar ervaring in psychogeriatrische verpleeghuiszorg of psychiatrie en passie voor het werken met deze doelgroep;
•Ervaring in het werken met zorgplannen en zelfstandig werken. Je staat open voor verandering en nieuwe ideeën;
•Een stevige persoonlijkheid die om kan gaan met uiteenlopend gedrag, zoals weerstand en agressie;
•Een respectvolle houding ten opzichte van psychogeriatrische ouderen met bijkomende problematiek. Je beschikt over goede sociale vaardigheden om cliënten te begrijpen en aan te sluiten op het (complexe) gedrag; 
•Nieuwsgierigheid en een tolerante houding naar onbegrepen gedrag en in staat om empathisch, begrenzend en corrigerend op te treden;
•Omarmen van de kernwaarden; liefdevol, gastvrij, ruimdenkend, bevlogenheid en professionaliteit. Je deelt onze waarden en vindt het leuk om hier verdere inhoud/ invulling aan te geven.

Wij bieden

Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met een proeftijd van twee maanden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT. De functie van (gespecialiseerd) verzorgende IG is ingedeeld in FWG 40 (minimaal            € 2.007,97 en maximaal € 2.971,05 bruto fulltime per maand op fulltime basis). De CAO kent een eindejaarsuitkering van 8,33%. Zorggroep Elde Maasduinen heeft een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en diverse collectiviteitsafspraken. Je werkt in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is en ook jij je bijdrage kunt leveren aan de prettige werksfeer die kenmerkend is voor ZGEM. We ondersteunen je op verschillende gebieden om fit en gezond te blijven, zodat je zo lang mogelijk met plezier je werk kunt blijven doen. 

MEER INFORMATIE OVER DE VACATURE INHOUD

Reageren kan tot en met

Samen houden wij onze sector zorg & welzijn veilig en integer! Daarom zijn volgende zaken onderdeel van onze procedure:
- Een toetsing via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn;
- Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Acties