Charlotte van Vliet

Charlotte is wijkverpleegkundige in de thuiszorg. Ze werkt bij ons team Liempde.

“Ik werk al jaren in de thuiszorg. Maar ik had het niet meer enorm naar mijn zin bij de organisatie waar ik werkte. Ik voelde me niet echt gehoord. Toen ik van Beek en Donk naar Schijndel verhuisde, was dat een goed moment om een andere werkgever te zoeken. Ik ben gaan zoeken en kon bij verschillende thuiszorgorganisaties een dagje meelopen. Bij één organisatie had ik direct een goed gevoel: Zorggroep Elde Maasduinen. De sfeer is hier heel warm. Bijna dorps. Al snel ken je iedereen. De organisatie is kleinschalig en stabiel. De lijntjes zijn kort, en het management staat open voor je ideeën. Ze geven je vertrouwen en nemen je mening serieus.”

“Ik voel hier echt een ambitie om beter te worden. Om meer kwaliteit te leveren. Kan de zorg nog beter? Kan het efficiënter? Kun je je werk sneller doen en cliënten tegelijk meer aandacht geven? Hoe gaan we om met de vergrijzing en met thema’s als eenzaamheid? Om hier echte stappen in te zetten moeten we beter samenwerken met mantelzorgers, met huisartsen en andere zorgverleners én slim ICT inzetten. Zo zijn we bezig met beeldzorg. Dat is nog moeilijk omdat veel ouderen geen wifi hebben of niet gewend zijn aan computers. Maar het is wel een prachtig middel om bijvoorbeeld op afstand te monitoren of iemand zichzelf goed injecteert.” 

“Waarom je bij Elde Maasduinen in de thuiszorg zou moeten werken? Omdat je hier echt kunt groeien. Professioneel én als persoon. Je kunt hier echt je creativiteit ontdekken. Zorggroep Elde Maasduinen is een moderne organisatie die zich inzet om jou te ontzorgen. Zodat jij zoveel mogelijk tijd kunt besteden aan cliënten. Maar de belangrijkste reden is natuurlijk het contact met cliënten. Het gaat om veel meer dan een wond verzorgen. Met een kort gesprek of een luisterend oor kun je zoveel bereiken voor mensen!”